Lactibiane Iki zawiera 40 miliardów mieszanki 3 szczepów drobnoustrojów na saszetkę:
> Bifidobacterium lactis LA 304
> Lactobacillus acidophilus LA 201
> Lactobacillus salivarius LA 302
Szczepy mikroorganizmów wybrane przez PiLeJe do włączenia do Lactibiane Iki są zarejestrowane we francuskiej krajowej kolekcji mikroorganizmów (CNCM).
Produkt ten spełnia kryteria określone w Karcie HQM (High Quality Microbiotic), która gwarantuje rygorystyczny dobór szczepów drobnoustrojów i praktyk produkcyjnych spełniających najwyższe standardy jakości.
Składniki
Substancje wypełniające: skrobia ziemniaczana, inulina z cykorii, maltodekstryna kukurydziana, fermenty mlekowe
Skład odżywczy:
Typowe wartości Na saszetkę
Fermenty mlekowe 40.10⁹ CFU*
*CFU: jednostka tworząca kolonię
Instrukcja użycia
1 saszetka dziennie przez 30 dni. Powtarzać w razie potrzeby.
Zawartość saszetki rozpuścić w szklance wody (150-200 ml). Przyjmować przed posiłkiem.
Środki ostrożności
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.