Dobre samopoczucie fizyczne i psychiczne
W ten sposób możesz gryźć lub powoli rozgniatać tabletki w ustach, zapewniając wszystkie zalety Collmaru o każdej porze dnia.
Smak wiśniowy będzie towarzyszył Twojemu nowemu Collmarowi z enzymatycznie hydrolizowanym kolagenem morskim, kwasem hialuronowym, magnezem i witaminą C, które przyczyniają się do prawidłowego tworzenia kolagenu potrzebnego do prawidłowego funkcjonowania chrząstki, kości i skóry.
Główne cechy Collmar Chewable:
- Kolagen morski i bogactwo aminokwasów
Zastosowany kolagen pochodzi z ryb. Niedawne badanie (J Agric Food Chem 55(4) 1532-1535 (2007)) wykazało, że kolagen morski jest łatwiej przyswajalny niż inne źródła kolagenu, takie jak świnia. Collmar zawiera wysoki procent glicyny, proliny i hydroksyproliny (główne aminokwasy kolagenu) oraz niezbędnych aminokwasów.
- Enzymatycznie hydrolizowany
Zastosowany kolagen został poddany unikalnemu procesowi, polegającemu na rozbiciu go na mniejsze cząsteczki, zwane peptydami, dzięki czemu są łatwiej przyswajalne przez organizm. Proces ten przeprowadzono poprzez hydrolizę enzymatyczną. W ten sposób udaje nam się rozbić kolagen w określonych miejscach, ułatwiając jego wchłanianie.
- Wzbogacony kwasem hialuronowym
Collmar jest wzbogacony kwasem hialuronowym pochodzącym z fermentacji bakteryjnej Streptococcus zooepidemicus.
- Obecność witaminy C
EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) zaleca spożywanie witaminy C, ponieważ przyczynia się ona do tworzenia kolagenu, który wchodzi w skład chrząstki, kości i skóry.
- Z magnezem
Dzienna porcja 6 tabletek dostarcza 66% magnezu. Magnez jest niezbędnym minerałem, który między innymi przyczynia się do utrzymania kości i mięśni w prawidłowym stanie, a także do prawidłowej syntezy białek.
- Wolne od zwierząt lądowych
Wszystkie użyte składniki (kolagen morski i kwas hialuronowy) nie pochodzą od zwierząt lądowych.
Skład w zalecanej porcji dziennej (6 tabletek):
3900 mg enzymatycznie hydrolizowanego kolagenu morskiego (typ I)
562.5 tlenek magnezu (226.56 mg magnezu)
80 mg ekstraktu z aceroli (witamina C)
10.02 mg kwasu hialuronowego (fermentacja bakteryjna)
Sposób użycia: Przyjmować 6 tabletek w ciągu dnia, rozgryzać lub rozpuszczać bezpośrednio w ustach.
Prezentacja: Butelka zawierająca 180 tabletek o smaku wiśniowym.