Universal Animal Flex to solidny fundament stanowiący podstawę silnego i sprawnego aparatu ruchu. Przecież nie ma mowy o podnoszeniu dużych ciężarów bez odpowiedniego przygotowania kości, stawów i więzadeł. Sprawdzi się jednak nie tylko jako doskonałe uzupełnienie diety kulturystów, ale również znakomity kompleks dla biegaczy, kolarzy oraz wszystkich osób, których układ ruchu jest nadmiernie obciążony.
- Wzmacnia stawy, kości i więzadła
- Zmniejsza ryzyko urazu
- Skraca czas powrotu do zdrowia po przebytej kontuzji
- Przyspiesza regenerację stawów w czasie intensywnych treningów
- Poprawia "smarowanie" stawów
- Eliminuje wolne rodniki
- Wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwbólowe i przeciwobrzękowe
- 1-2 kapsułki dziennie - rano oraz wieczorem, najlepiej z posiłkiem.
Wartość Odżywcza w porcji:
- Witamina C (kwas L-askorbinowy): 100 mg (125%*)
- Witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferolu): 64 mg (533%*)
- Cynk (tlenek cynku): 15 mg (150%*)
- Selen (selenian(IV) sodu): 70 µg (127%*)
- Mangan (siarczan manganu): 1 mg (50%*)
Joint Construction Complex: 3000 mg
- [glukozamina (chlorowodorek, siarczan 2KCl); metylosulfonylometan (MSM); siarczan chondroityny A (CSA); siarczan chondroityny C (CSC)]
Joint Llubrication and Support Complex: 6000 mg
- Hydrolizat kolagenu
- Korzeń imbiru (gingerole, shogaole)
- Korzeń kurkumy (kurkumina)
- Kadzidłowiec indyjski (Boswellia serrata) żywica (kwas bosweliowy)
- Kwercetyna
- Bromelaina
- Mirystyoleinian cetylu zastrzeżona mieszanka (mirystoleinian cetylu, mirystynian cetylu, palmitynian cetylu, laurynian cetylu, palmitooleinian cetylu, oleinian cetylu)
- Kwas hialuronowy
* Referencyjna wartość spożycia
Pozostałe składniki: naturalne aromaty i aromaty, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), nośnik (fosforan diwapniowy), barwniki [tartrazyna (E102*), żółcień pomarańczowa FCF (E110*)].
Zawiera: soję, skorupiaki (krab, krewetki), siarczyny. Może zawierać: mleko, soję, jaja, orzechy ziemne, orzechy, ryby, skorupiaki, pszenicę.