Karmelki A. Vogel Santasapina są wytwarzane z ręcznie zbieranych, aromatycznych zielonych pędów pochodzących wyłącznie z dolnych gałęzi świerku (Picea abies), aby zapewnić, że ich wzrost nie jest ograniczony i że są uprawiane w sposób zrównoważony. Miód i koncentrat soku owocowego są dodawane do syropu sosnowego, aby stworzyć pyszny lizak.
Alfred Vogel, który spędził wiele godzin spacerując i pracując na szwajcarskiej wsi, uwielbiał zbierać i jeść pąki sosny podczas swoich spacerów.
Składniki
Każda pastylka 2,2 g zawiera: cukier trzcinowy, syrop glukozowy (kukurydziany), miód (142 mg), koncentrat soku gruszkowego, ekstrakt z pędów świerku (sosny norweskiej) 80 mg, ekstrakt słodowy, olejek świerkowy, olejek z mięty pieprzowej, mentol. Informacje o alergiach i nietolerancji: Zawiera gluten i miód.
Sposób użycia
Spożywać w zależności od potrzeb.
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.