Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elastyczne, krawędź tnąca twarda a całe ostrze niezwykle piękne i trwałe. Jakość użytych materiałów zapewnia długą żywotność noża.
To 24-centymetrowe ząbkowane ostrze posiada stalowy rdzeń MC66 o wysokiej jakości, zamknięty w 132 warstwach stali. Dzięki temu oferujemy Tobie produkt o wyjątkowej stabilności, a jednocześnie o niezwykłym wyglądzie, gdyż wiele warstw stali wytwarza charakterystyczny kwiatowy wzór, unikalny dla każdego z wyprodukowanych noży.
Ostrze w specjalnym procesie hartowania w ogniu i lodzie, osiąga twardość około 66 w skali Rockwella. Rękojeść noża wykonana jest z wysokiej jakości drewna jesionu o ładnym czarnym kolorze, co nadaje mu piękny kontrast z ostrzem. Kształt litery D zapewnia idealną kontrolę podczas cięcia i pozwala uniknąć zmęczenia podczas długotrwałego użytkowania.
Dzięki nożowi kuchennemu z serii Miyabi 5000MCD 67 krojenie pieczywa stanie się codzienną przyjemnością.
Cechy szczególne:
- flagowa linia Miyabi;
- ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66;
- unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu;
- hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella);
- tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu;
- kąt ostrzenia 9.5° na stronę.
Wymiary:
- długość ostrza: 18 cm;
- długość uchwytu: 13.7 cm;
- szerokość uchwytu: 2.3 cm;
- wysokość: 3.7 cm;
- masa: 0.2 kg.