Suplement diety Aurovitas Pharma Lipiforma Bergamia zawiera: Monakolinę K – naturalną statynę ze sfermentowanego czerwonego ryżu, która otrzymywana jest w wyniku fermentacji ryżu wywołanej przez drożdże, głównie Monascus purpureus; ekstrakt z owoców Citrus bergamia, standaryzowany na 60% zawartość polifenoli BPF (frakcja polifenolowa pozyskiwana z bergamotki). Sok z bergamotki charakteryzuje się wyjątkowym składem flawonoidów, jest szczególnie bogaty we flawanony i flawony. Należą one do szerokiej grupy tzw. polifenoli (antyoksydanty); ekstrakt z czosnku, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i glukozy we krwi; koenyzm Q10 – organiczny związek chemiczny, występujący w mitochondriach komórek roślinnych i zwierzęcych, który bierze udział w metabolizmie energetycznym organizmu.
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Sposób użycia: podczas posiłku, popijając dużą ilością wody.
Przeciwwskazania: nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Informacje dodatkowe: podczas stosowania produktu nie należy pić soku grejpfrutowego.
Ten suplement diety nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży lub kobiety karmiące piersią, dzieci w wieku poniżej 18 lat i osoby dorosłe w wieku powyżej 70 lat. W przypadku jakichkolwiek problemów zdrowotnych należy skonsultować się z lekarzem w sprawie przyjmowania tego produktu. Nie stosować tego preparatu w przypadku przyjmowania leków obniżających poziom cholesterolu. Nie spożywać suplementu, jeśli stosujesz już inne produkty, zawierające sfermentowany czerwony ryż. Przed rozpoczęciem przyjmowania produktu LipiForma Bergamia należy skonsultować się z lekarzem i określić poziom cholesterolu we krwi.
Suplement diety (środek spożywczy) nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Celem suplementu diety jest uzupełnienie regularnej racji żywnościowej.