Ciasteczko Activlab 100% Whey Premium Czekolada to wysokobiałkowa odżywka oparta na koncentracie białka serwatkowego, który jest bogatym źródłem aminokwasów esogennych, w tym BCAA. Każda porcja produktu zawiera zdrowe proteiny, które pomagają w utrzymaniu lub zwiększeniu masy mięśniowej.
100% Whey Premium zawiera koncentrat białka serwatkowego (WPC). Jest to produkt pochodzenia mlecznego o bardzo wysokiej zawartości zdrowych białek. Ze względu na wysoką zawartość niezbędnych aminokwasów WPC ma bardzo dobrą wartość biologiczną, BV = 104. Białko serwatkowe, również ze względu na wysoką zawartość l-leucyny (spokrewnionej z BCAA), aminokwasu aktywującego szlak mTOR syntezy białek mięśniowych, ma znacznie większe właściwości anaboliczne niż np. białka roślinne.
W przeciwieństwie do izolatów białek serwatkowych (WPI) i hydrolizatów (WPH), WPC ma bogatszy profil i aktywność składających się na niego frakcji białkowych. Na przykład laktoferyna i laktoalbumina są zaangażowane w metabolizm i produkcję energii, a także procesy odpornościowe.
Kto powinien stosować 100% WHEY PREMIUM:
Sportowcy i osoby aktywne fizycznie mają zwiększone zapotrzebowanie na białko, które odgrywa rolę nie tylko w naprawie tkanki mięśniowej, ale także w funkcjach regulacyjnych i odpornościowych.
Oczywiście podstawą jest zbilansowana dieta, ale białko serwatkowe ma też szereg zalet: jest lekkostrawne, szybkie w przygotowaniu, przyjemne w smaku i bogate w niezbędne aminokwasy.
Warto pamiętać, że białko, pomagając budować i utrzymywać masę mięśniową, wspomaga metabolizm i pozwala osiągnąć szczupłą, wysportowaną sylwetkę oraz jędrne mięśnie. Jednocześnie nie należy postrzegać go jako budulca do tworzenia monstrualnych mięśni.
100% Whey Premium to produkt dla:
- osób aktywnych fizycznie o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko
- osób pracujących nad swoją sylwetką, zarówno w celu budowy masy mięśniowej, jak i redukcji nadmiaru tkanki tłuszczowej
- osób tolerujących produkty mleczne
- osób, które nie mają czasu na przygotowywanie pełnowartościowych posiłków wysokobiałkowych
- osoby w okresie rekonwalescencji i osoby z problemami żywieniowymi.