DUOLIFE SUNVITAL NATURAL KIDS FORMULA 150ML
SunVital to zapoczątkowanie linii produktów DuoLife Kids Formula dedykowanych dla najmłodszych. Syrop zawiera naturalne składniki roślinne oraz cynk.
Układ odpornościowy dziecka staje się w pełni dojrzałym około 12. roku życia. Przez ten czas młody organizm potrzebuje większych ilości witamin, minerałów oraz pozostałych składników odżywczych, by zapewnić prawidłowe funkcjonowanie poszczególnych narządów, jak i całych układów. Najważniejsze substancje pochodzą z produktów spożywczych, jednak rzadko kiedy jadłospis dziecka jest w stanie zapewnić mu stosowną ich ilość.
Wspomożenie układu odpornościowego produktami bazujących na substancjach pochodzenia naturalnego, jest ważne, by nie dopuścić do powstania niedoborów i zapewnić młodemu organizmowi prawidłowy rozwój. W produkcie SunVital swoje miejsce znalazły składniki, takie jak:
Czerwone winogrona to źródło witamin B, E, K oraz karotenu, jak również zawierają cenne składniki mineralne, takie jak miedź, żelazo, wapń, magnez, potas czy bor. Wspomagają odporność organizmu oraz wspierają usuwanie toksyn z organizmu.
Owoce jeżyny zawierają wiele witamin m.in. A, E, K, niacyne, ryboflawine czy tiamine. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C oraz kwasu elagowego pomagają wspierać układ odpornościowy. Jeżyny stanowią również dobre źródło antocyjanów, wykazujących wielokierunkową aktywność biologiczną, opartą głównie na właściwościach antyoksydacyjnych.
Czarny bez stanowi bogactwo antocyjanów, które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Działa również jako przeciwutleniacz, dzięki czemu wspomaga chronić tkanki przed działaniem wolnych rodników
Dzika róża zawiera 30-40 razy więcej witaminy C niż słynące z tego cytrusy, dzięki czemu wspiera układ odpornościowy i wzmacnia organizm. Ponadto, zawiera dużo witamin: A, B, E i K, a także flawonoidy wspierające funkcjonowanie organizmu.
Miód wspiera organizm w przypadku osłabienia funkcji układu immunologicznego. Flawonoidy zawarte w miodzie przyczyniają się do równowagi mikrobiologicznej w narządach i tkankach. Miód pomaga w zwiększeniu zdolności antyoksydacyjnych organizmu.
Owoce aceroli są źródłem dobrze przyswajalnej naturalnej witaminy C, posiadają również spore ilości prowitaminy A, tiaminy oraz ryboflawiny. Acerola jest głównym dietetycznym źródłem przeciwutleniaczy, które przyczyniają się do ochrony przed wolnymi rodnikami. Pomagają wzmocnić naturalne mechanizmy obronne organizmu przed stresem oksydacyjnym.
SunVital (zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowana na zawartość cynku) wspomaga organizm w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Pomaga w utrzymaniu optymalnej równowagi kwasowo-zasadowej oraz w prawidłowych funkcji poznawczych.
Propolis zielony zawiera wiele ważnych składników, m.in. polifenole, witaminy i minerały, ale najcenniejszym z nich jest artepilina C wykazująca działanie wspierające organizm w walce z infekcjami bakteryjnymi i stanem zapalnym.
Pestki dyni stanowią źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin: A, C, E oraz B2 i B6. Szczególnie istotne są tu te dwie ostatnie, które wraz z witaminą A wpierają organizm w prawidłowym funkcjonowaniu błon śluzowych oraz dróg oddechowych.
Czosnek to źródło alliliny, która przez enzym allinazę rozkładana jest za pośrednictwem produktu niestabilnego do allicyny. Czosnek wpływa korzystnie na drogi oddechowe, wspomaga naturalną florę bakteryjną i sprzyja lepszemu ukrwieniu naczyń wieńcowych.
Brodziuszka wiechowata jest zielem występującym naturalnie w Indiach i na Sri Lance. Wszystkie części rośliny są gorzkie, dlatego nazywany jest lokalnie Maha-tikta, co dosłownie można przetłumaczyć jako „Król goryczy”. Głównym związkiem aktywnym jest andrografolid należący do diterpenów, wspomagający pracę układu immunologicznego.
System immunologiczny, który nie jest jeszcze w pełni dojrzały, łatwiej poddaje się działaniu patogenów. Dostarczenie większej ilości substancji odżywczych, pozwala mu skutecznie odpierać ataki mikrobów, wpływa na obniżenie ryzyka zachorowań, jak i pozwala na łatwiejszy przebieg ewentualnych infekcji. SunVital sprzyja dostarczaniu wartościowych składników, które pozyskiwane są z naturalnych surowców, dzięki czemu produkt jest bezpieczny podczas stosowania.
Zawartość składników w porcji dziennej produktu
| 5 ml
| 10 ml
|
Ekstrakt z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra)
| 760 mg
| 1520 mg
|
Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra)
| 125 mg
| 250 mg
|
SunVital (zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae)
| 100 mg
| 200 mg
|
Cynk organiczny
| 5mg(50%RWS*)
| 10mg(100%RWS*)
|
Ekstrakt z pelargonii afrykańskiej (Pelargonium sidoides)
| 7,5 mg
| 15 mg
|
Ekstrakt z pestek dyni (Cucurbita pepo)
| 3,75 mg
| 7,50 mg
|
Ekstrakt z czosnku (Allium sativum)
| 2,25 mg
| 4,50 mg
|
Ekstrakt z liści brodziuszki wiechowatej (Andrographis paniculata)
| 40 μg
| 80 μg
|
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Data minimalnej trwałości: nadruk przy kodzie paskowym. Numer partii produkcji znajduje się w postaci nadruku na powierzchni butelki szklanej.
Sposób użycia: 5 ml dziennie przed posiłkiem. W okresie wzmożonego spadku odporności 2 razy dziennie po 5 ml przed posiłkiem. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Nie przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Syrop przeznaczony dla dzieci powyżej 6 roku życia. Do odmierzenia płynu można użyć załączonej miarki.
Przechowywanie: produkt przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć do 30 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Ze względu na fakt, iż suplement diety DuoLife jest produktem naturalnym, smak i konsystencja poszczególnych jego partii mogą się różnić, w zależności od pory roku oraz surowców, które zostały użyte do produkcji. Ewentualny osad tworzą naturalne składniki i jest to proces typowy dla takich produktów. Aby zniwelować osad należy wstrząsnąć przed spożyciem.