Yango GABA kwas gamma-aminomasłowy 90 kapsułek
EAN: 5905279845367
Źródło cennego neuroprzekaźnika
GABA, lub inaczej kwas gamma-aminomasłowy jest neuroprzekaźnikiem, który wysyła informacje chemiczne przez mózg i układ nerwowy oraz bierze udział w regulowaniu komunikacji pomiędzy neuronami.
GABA odgrywa ważną rolę w zachowaniu funkcji poznawczych i reakcji organizmu na stres. Odbywa się to poprzez zmniejszenie aktywności nadmiernie pobudzonych komórek nerwowych, umożliwiając tym samym zapanowanie nad strachem i niepokojem.
Wpływ diety na GABA
W przeciwieństwie do wielu innych suplementów diety, GABA nie występuje naturalnie w zwykłej żywności. Niektóre pokarmy, w tym owoce, warzywa, herbaty i czerwone wino, mogą mieć wpływ na modulację GABA, lecz obecnie nie jest do końca jasne jakie pożywienie zwiększa, bądź zmniejsza wpływ GABA na mózg.
Cenny neuroprzekaźnik
Bez dodatków i wypełniaczy
Kapsułki z celulozy roślinnej, bezpieczne dla wegan i wegetarian
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składnik aktywny 1 kapsułka 2 kapsułki
GABA 320 mg 640 mg
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Skład: GABA (kwas gamma-aminomasłowy). Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o. o. Masa netto: 36,9 g
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/03/10/SD/AFDA59