Suplement diety Polfa Tarchomin Optisterin dzięki starannie dobranym naturalnym składnikom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu we krwi. Dzięki zawartym składnikom wspomaga również funkcjonowanie serca oraz prawidłowy metabolizm homocysteiny (aminokwasu, który może powodować nasilenie procesów miażdżycowych).
Manakolina K z czerwonego fermentowanego ryżu oraz fitosterole roślinne przyczyniają się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Fitosterole roślinne wspomagają utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu, gdy są spożywane w ilości 800 mg w codziennej diecie, w jednej lub kilku porcjach. Kwas DHA zawarty w oleju omega oraz witamina B1 wspomagają prawidłowe funkcjonowanie serca. Witaminy B6, B12 i kwas foliowy pomagają w prawidłowym metabolizmie homocysteiny (aminokwasu, który może powodować nasilenie procesów miażdżycowych), przyczyniają się do prawidłowego tworzenia czerwonych krwinek.
Zastosowanie: suplement diety zawiera składniki, które pomagają w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu we krwi.
Składniki: Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; fitosterole (25,6 g/100 g produktu); żelatyna wołowa; ekstrakt ze sfermentowanego czerwonego ryżu (źródło monakoliny K); olej z mikroalg Schizochytrium sp. (źródło kwasu DHA); barwnik; węglan wapnia, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; skrobia modyfikowana; chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6); chlorowodorek tiaminy (tiamina); kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy); cyjanokobalamina (witamina B12).
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Przeciwwskazania: nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Suplement diety (środek spożywczy) nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Celem suplementu diety jest uzupełnienie regularnej racji żywnościowej.