Suplement diety Polfa Tarchomin Optisterin dzięki starannie dobranym naturalnym składnikom pozwala utrzymać odpowiednie stężenie cholesterolu we krwi. Dzięki składnikom, które zawiera wspomaga również funkcjonowanie serca oraz prawidłowy metabolizm homocysteiny (aminokwasu mogącego być przyczyną nasilonych procesów miażdżycowych).
Manakolina K z czerwonego fermentowanego ryżu oraz fitosterole roślinne przyczyniają się do utrzymania prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi. Fitosterole roślinne wspomagają utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu pod warunkiem spożywania ich w ilości 800mg w codziennej diecie, w jednej lub kilku porcjach. DHA zawarta w oleju omega oraz Witamina B1 wspomagają prawidłowe funkcjonowanie serca. Witaminy B6. B12 i kwas foliowy pomagają w prawidłowym metabolizmie homocysteiny (aminokwasu mogącego być przyczyną nasilonych procesów miażdżycowych), przyczyniają się do prawidłowego tworzenia czerwonych krwinek.
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki pomagające w utrzymaniu prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi.
Składniki: Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; fitosterole (25.6 g/100 g produktu); żelatyna wołowa; ekstrakt ze sfermentowanego czerwonego ryżu (źródło monakoliny K); olej z mikroalg Schizochytrium sp. (źródło kwasu DHA); barwnik; węglan wapnia, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; skrobia modyfikowana; chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6); chlorowodorek tiaminy (tiamina); kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy); cyjanokobalamina (witamina B12).
Sugerowane dawkowanie: 1 kapsułka dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia.
Przeciwwskazania: nie stosować w przypadku uczulenia na składniki preparatu
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Suplement diety (środek spożywczy) nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Celem suplementu diety jest uzupełnienie normalnej diety.