Cocotte to tradycyjne francuskie żeliwne naczynia kuchenne, idealnie nadające się do potraw jednogarnkowych. Co też jest tradycyjnie francuskie, to miłość do jedzenia i ciągłe poszukiwanie najlepszych składników.
Ten garnek żeliwy ma idealny rozmiar dla małej rodziny lub jako danie dodatkowe dla większej liczby osób. Łączy wszystkie zalety gotowania w żeliwnym garnku - równomierną dystrybucję ciepła, pyszne aromaty pieczenia, soczyste mięso i warzywa oraz wyjątkową trwałość - z łatwością użytkowania, jaką zapewnia powłoka emaliowana. Z nową szklaną pokrywą gotowanie w Cocotte jest jeszcze bardziej wygodne, ponieważ możesz monitorować proces gotowania, nie tracąc wilgoci ani ciepła przez otwieranie pokrywy.
Dzięki ergonomicznym uchwytom łatwo można podawać potrawę prosto z piekarnika na stół jako subtelne, ale eleganckie tło dla gwiazdy wieczoru: pysznego jedzenia.
Cechy szczególne;
• emaliowane żeliwo dla większej trwałości;
• pokrywa wykonana ze szkła borokrzemowego;
• można stosować na wszystkich rodzajach płyt grzewczych, w tym indukcyjnych;
• pokrywa jest odporna na temperatury do 200°C / 400°F.