Nature Science Mycobiotic proszek 100 gProdukt wspomagający naturalne procesy stabilizacyjne mikroflory jelitowej w przypadku wystąpienia grzybicy układu pokarmowego oraz dysbakteriozy układu pokarmowego.
Jego skład charakteryzuje obecność 3 innowacyjnych szczepów bakterii w bardzo wysokiej koncentracji. 17 mld w porcji. Bifidobacterium animalis AMT 30. Lactobacillus Plantarum AMT 14 oraz Lactobacillus Plantarum AMT 4.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety
Składniki: skrobia kukurydziana, stearynian magnezu, bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum AMT4 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Lactobacillus plantarum AMT14 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Bifidobacterium animalis AMT30 minimum 1 000 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1x109 jtk/g), stearynian magnezu
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
| 100 g
1523 kJ / 364 kcal
| 5 g (porcja)
76,2 kJ / 18,2 kcal
|
Białko
| 0.4 g
| 20 mg
|
Węglowodany
| 86 g
| 4,3 g
|
Tłuszcz
| 0.1 g
| 5 mg
|
Sposób użycia: jedną saszetkę pięć gram rozpuścić w niewielkiej objętości wody lub soku i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż 2 razy dziennie. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zalecana porcja do spożycia - 5 g.
Właściwości
- ma wpływ na poprawę składu jakościowego i ilościowego mikrobiomu jelitowego
- wspiera procesy prowadzące do ograniczenia namnażania się bakterii patogennych
- może prowadzić do redukcji toksyn wytwarzanych przez mikroorganizmy negatywnie wpływające na zdrowie człowieka
- może wspomagać prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
Nie zawiera substancji konserwujących
Nie zawiera glutenu
Nie zawiera substancji słodzących
Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni celsjusza.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.