Tabletki Collmar zawierają w swoim składzie enzymatycznie hydrolizowany kolagen morski, kwas hialuronowy, magnez, wapń i witaminę C. Dzięki obecności witaminy C, Collmar z magnezem przyczynia się do prawidłowego tworzenia kolagenu dla prawidłowego funkcjonowania chrząstki, kości i skóry.
Kolagen morski i bogactwo aminokwasów:
- Collmar ma wysoki procent glicyny, proliny i hydroksyproliny (główne aminokwasy kolagenu) i niezbędnych aminokwasów.
Hydrolizat enzymatyczny:
- Kolagen morski Collmar został poddany unikalnemu procesowi hydrolizy enzymatycznej, który polega na rozdrobnieniu kolagenu na mniejsze cząsteczki, zwane peptydami, aby były łatwiej przyswajalne przez organizm.
Wzbogacony kwasem hialuronowym i witaminą C:
- Collmar jest wzbogacony o kwas hialuronowy, który pochodzi z fermentacji bakteryjnej Streptococcus zooepidemicus oraz witaminę C.
- EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności) zaleca spożywanie witaminy C, ponieważ przyczynia się ona do tworzenia kolagenu.
Z magnezem:
- Dzienna dawka 6 tabletek dostarcza 61% magnezu.
- Magnez jest niezbędnym minerałem, który, oprócz innych funkcji, przyczynia się do utrzymania kości i mięśni w normalnych warunkach, a także do prawidłowej syntezy białek.
Nie zawiera zwierząt lądowych:
- Wszystkie użyte składniki (kolagen morski i kwas hialuronowy) nie pochodzą od zwierząt lądowych.
- Bez cukrów, bez tłuszczu i bez cholesterolu.
Sposób użycia:
- Przyjmować 6 tabletek dziennie, rozłożonych między śniadaniem a kolacją.