Run&Bike Flex Complete to złożony preparat, który powstał z myślą o osobach aktywnych fizycznie, których stawy i ścięgna są poddawane regularnym przeciążeniom treningowym oraz borykającym się z kontuzjami aparatu ruchu. Suplementacja produktem dostarcza wysokiej jakości peptydów z hydrolizowanego kolagenu typu I, który jest głównym budulcem ścięgien i chrząstek, siarczanu glukozaminy i chondroityny, MSM oraz *ekstraktu z Boswellia serrata, który wspiera elastyczność stawów. Dodatkowo, każda porcja produktu jest źródłem kwasu hialuronowego, który jest naturalnym składnikiem mazi stawowej oraz witaminę C, która uczestniczy w produkcji kolagenu, w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki i kości. Również witamina D, zawarta w preparacie, pomaga w prawidłowym metabolizmie wapnia i fosforu oraz utrzymaniu zdrowych kości.
Sposób użycia Run&Bike Flex Complete: 20 g (3 miarki) rozpuścić w 250 ml wody.
Wartości odżywcze: 1 porcja – 20 g
Kolagen hydrolizowany 9000 mg
Siarczan glukozaminy 1500 mg
Siarczan chondroityny 1200 mg
Metylosulfonylometan (MSM) 300 mg
Ekstrakt z żywicy kadzidłowca (Boswellia serrata) 200 mg
Witamina C 100 mg (125%*)
Witamina B6 5 mg (357%*)
Witamina D 7.5 µg (150%*)
Kwas hialuronowy 20 mg
* % referencyjnej wartości spożycia
Smak brzoskwinia: kolagen hydrolizowany, maltodekstryna, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; siarczan glukozaminy KCl (ze skorupiaków), siarczan chondroityny, metylosulfonylometan (MSM), ekstrakt z żywicy kadzidłowca (Boswellia serrata), kwas L-askorbinowy (witamina C), aromaty, barwnik: karoteny, hialuronian sodu, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), cholekalcyferol (witamina D), substancja słodząca: sukraloza.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zawiera substancję słodzącą.
Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się jest niezbędny dla zachowania zdrowia.
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, niedostępnym dla małych dzieci.