Przyjazny dla środowiska kolagen morski w proszku z organiczną acerolą o wysokiej zawartości witaminy C (spożywczej).
Białko pomaga w zwiększeniu masy mięśniowej i utrzymaniu prawidłowego stanu mięśni i kości.
Witamina C przyczynia się do prawidłowego tworzenia kolagenu, który jest ważny dla prawidłowego funkcjonowania skóry, naczyń krwionośnych, chrząstek, kości, dziąseł oraz zmniejszenia zmęczenia i przepracowania.
Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego, prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
Przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego podczas i po intensywnym wysiłku fizycznym
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Najlepiej zużyć przed upływem daty ważności. Okres trwałości produktu wynosi 36 miesięcy od daty produkcji (pod warunkiem prawidłowego przechowywania).
Sposób użycia: Wymieszać 1 łyżkę stołową (10 g) w szklance wody. Można również dodać do smoothie, jogurtu, owsianki itp.
Składniki: Hydrolizowane peptydy kolagenu morskiego z ryb (1-2 kilodaltonów), acerola (liofilizowana)*. Aromat: (kwas cytrynowy, maltodekstryna, aromat, 7% sproszkowanych owoców truskawki, 7% sproszkowanych owoców brzoskwini, sproszkowany ekstrakt z czarnego bzu, kwas askorbinowy, sproszkowany ß-karoten (2%), tlenek magnezu). *Organic.
Wartość odżywcza na 100 g Na 10 g
Energia 1664 kJ (398 kcal) 166 kJ (40 kcal)
Tłuszcze 0.1 g 0.01 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g 0.01 g
Węglowodany 16.9 g 1.7 g
- w tym cukry 4.3 g 0.4 g Błonnik 1.7 g 0.2 g
Białko 71.5 g 7.2 g
Sól 0.445 g 0.045 g
Witamina C 3534 mg (4418% RI) 353 mg (442% RI)
* RI: Referencyjna Wartość Spożycia.