Kolagen Green Goddess Kolagen Natural praktycznie nie posiada smaku i zapachu, co sprawia, że jest wygodny w stosowaniu w żywności i napojach. Kolagen jest naturalnie żaroodporny, dlatego można go stosować także w gorących napojach.
Kolagen ma wielkość cząsteczkową 1-2 kDa pod względem wchłaniania. kDa pokazuje, jak duże są cząsteczki po hydrolizie i jest ważne dla absorpcji. Ważną cechą kolagenu jest liczba kilodaltonów, jaką cząsteczka posiada dla dobrej absorpcji (powinna wynosić od 1 do 3 kilodaltonów).
Przechowywać w stanie suchym w temperaturze pokojowej. Najlepiej zanim zobaczysz dno. Termin przydatności do spożycia wynosi 36 miesięcy od daty produkcji (przy właściwym przechowywaniu).
Sposób użycia: Zmieszać 1 łyżkę stołową (10g) z wodą, gorącymi napojami takimi jak kawa, owsianka, koktajle, ciasta itp. Kolagen dobrze znosi ciepło.
Skład: Hydrolizowane peptydy kolagenu morskiego z ryb (1-2 kilodaliony).
Wartość odżywcza: na 100 gramów.
Energia 1605 kJ / 379 kcal
Tłuszcze 0 g - 0 g z nich to kwasy tłuszczowe nasycone
Węglowodany 0 g - cukry 0 g w tym
Błonnik pokarmowy 1 g
Białko 92.0 g (czyli w 10 gramach otrzymasz 9200 mg kolagenu)
Sól 0.50 g