BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem.
Cukier kokosowy składa się z sacharozy, a resztę stanowią glukoza i fruktoza.
Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza.
Skład: 100% BIO cukier kokosowy.
Najlepiej spożyć przed: Numer partii/Data przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Masa netto: 350g.
- Wartość odżywcza 100 g:
- Wartość energetyczna: 1619 kj / 387 kcal,
- Tłuszcz 0.2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g,
- Węglowodany 96 g, w tym cukry 90 g,
- Błonnik 1 g, Białko 0.6 g, Sól 0.27 g.