Wycofany z produkcji
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Wycofany z produkcji
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Aby upiec najlepszy chleb bezglutenowy, piekarze Schär używają tylko wyselekcjonowanych składników. Główne składniki takie jak ryż, kukurydza czy gryka pochodzą z w pełni kontrolowanych nasadzeń. W ten sposób Schär kontroluje cały proces produkcyjny, od pola do gotowego produktu na stole.
Piekarze firmy Schär doskonale znają się na swojej pracy. Wypiekają pieczywo całkowicie bez konserwantów i sztucznych dodatków, używając tylko starannie wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości, stawiając na pierwszym miejscu jakość pieczywa i Twoje zdrowie.
Różnorodność rzadkich zbóż, takich jak sorgo, tradycyjne afrykańskie ziarno lub komosa ryżowa, pożywienie Majów, sprawiają, że przyjemność z tego produktu jest jeszcze bardziej urozmaicona i smaczna. Ciesz się chlebem bezglutenowym.
Czas odgrywa kluczową rolę w planowaniu. Aby ciasto nabrało aromatu i miękkiej konsystencji potrzebuje czasu. Dlatego w Schär nigdy nie zapomina się o tradycji i pracy na zakwasie chlebowym, który jest aktywny nawet po ugotowaniu, dzięki czemu chleb jest bogaty w enzymy i witaminy, bez konserwantów.
Składniki: zakwas 25% (mąka ryżowa, woda), skrobia kukurydziana, woda, mąka ryżowa, nasiona słonecznika 6,5%, siemię lniane 6,5%, błonnik jabłkowy, mąka loboda 2,6%, ekstrakt jabłkowy, drożdże, mąka sorgo 2,4%, słonecznik olej, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, mąka z kasztanów 1%, sól, cukier karmelizowany. Może zawierać śladowe ilości soi i łubinu.