Olej Kokosowy Big Nature Extra Virgin otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nierafinowanym. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 25°C przypomina ścięty tłuszcz. Posiada charakterystyczny, kokosowy zapach. Jest bardzo trwały, dzięki czemu można go przechowywać niemal w każdych warunkach.
Olej kokosowy ma wiele zastosowań w kosmetyce, ale na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie jako tłuszcz nasycony nadaje się do obróbki termicznej w wysokiej temperaturze np. do smażenia.
Sposób użycia: Olej kokosowy nie zawiera utleniaczy, dlatego jest o wiele zdrowszy od popularnych olejów, stosowanych w kuchni: do smarowania pieczywa w zastępstwie masła, może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach.