Yango Fitosterole z Awokado 90 kapsułek
EAN-13: 5903796650273
Ekstrakt z awokado (Persea americana) standaryzowane na fitosterole!
Fitosterole z awokado
Sterole roślinne, czyli fitosterole, to związki chemiczne, analogi cholesterolu. Oznacza to, że mają budowę i właściwości podobne do cholesterolu. Różnią się bocznymi łańcuchami o różnym stopniu nasycenia. Najbardziej rozpowszechnione są: β-sitosterol, kapmsterol i stigmasterol.
Co kryje awokado?
Fitosterole stanowią ważny składnik błon komórek roślinnych. Najwięcej jest ich w nasionach, orzechach oraz olejach roślinnych, np. w oleju słonecznikowym, rzepakowym, sojowym, oliwie, nasionach sezamu, orzechach włoskich oraz orzeszkach ziemnych – a także w awokado.
Ekstrakt z awokado!
Bez dodatków i wypełniaczy!
Bezpieczny dla wegan i wegetarian!
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składnik aktywny 1 kapsułka 3 kapsułki
Awokado - ekstrakt 430 mg 1290 mg
w tym fitosterole (50%) 215 mg 645 mg
Zalecane dawkowanie: Jedna kapsułka, 3 razy dziennie
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Skład: Ekstrakt z awokado (Persea americana) standaryzowany na zawartość min. 50% fitosteroli. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o.
Masa netto: 46,8 g.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/01/07/SD/144DC8