Polecamy Iso Whey Zero, jeśli:
- szukasz wysokiej jakości źródła białka; dzięki 88% zawartości białka pomaga w utrzymaniu i wzroście masy mięśniowej oraz utrzymaniu zdrowych kości
- chcesz używać najlepszych produktów białkowych do odżywiania białkowego, ale musisz unikać laktozy z powodu nietolerancji laktozy
- szukasz szybko wchłaniającego się białka w proszku do regeneracji po treningu
- chcesz pozwolić sobie na niskokaloryczne słodycze podczas diety
- jesteś wrażliwy na gluten
- preferujesz przyjemne i różnorodne smaki
Laktoza (inna nazwa - to "cukier mleczny") jest złożonym węglowodanem, który stanowi około 2-8 procent stałych składników mleka. Potrzebujemy laktozy głównie w okresie niemowlęcym, dlatego w wieku dorosłym zdarza się, że organizm ludzki nie wytwarza enzymu laktazy potrzebnego do rozkładu laktozy, co skutkuje nietolerancją laktozy. Obecnie prawie 75 procent światowej populacji cierpi na nietolerancję laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki poprzez wieloetapową ultrafiltrację i mikrofiltrację krzyżową. W ten sposób powstaje niezwykle czysty, lekkostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatkowego, który jest jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatkowego, a w konsekwencji zawiera jeszcze mniej węglowodanów i tłuszczu.
Białka są niezbędnym elementem budulcowym naszego organizmu, źródłem składników odżywczych. Składają się z aminokwasów, które są wytwarzane przez nasz organizm i pochodzą z pożywienia, dlatego musimy codziennie przyjmować białka, aby utrzymać nasze ciało w dobrej kondycji. Białko pomaga utrzymać mięśnie podczas treningów, rygorystycznych diet i w życiu codziennym. Potrzebujesz więcej białka, jeśli regularnie ćwiczysz, chcesz zbudować masę mięśniową i wraz z wiekiem. Szybkim, wygodnym i bardzo skutecznym sposobem na uzupełnienie białka jest przyjmowanie suplementów białkowych; wszystko czego potrzebujesz to białko w proszku, shaker i trochę wody lub mleka. Białko w proszku jest łatwe do strawienia i w przeciwieństwie do mięsa spożywanego w dużych ilościach, nie zakwasza organizmu. Białko w proszku może pochodzić z mleka lub ze źródeł zwierzęcych lub roślinnych lub z połączenia obu. Wchłanianie białka może być szybkie (30-40 minut), średnie (1-2 godziny) lub powolne (ponad 2 godziny).
- Wyjątkowo wysoka zawartość białka: 88%
- Wzbogacony o funkcjonalne aminokwasy - chlorowodorek L-argininy, L-glutaminę, BCAA
- Wysoka zawartość aminokwasów
- Łatwe i szybkie wchłanianie
- Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów
- Niska zawartość sodu
- Bez dodatku cukru
- Ze stewią
- Bez glutenu
- Bez laktozy
Silne ciało i dobrze zdefiniowane, wyrzeźbione mięśnie można osiągnąć dzięki odpowiedniej diecie i ćwiczeniom. Ważne jest jednak, aby mięśnie były regularnie zaopatrywane w niezbędne składniki odżywcze w celu ich utrzymania i zdrowego wzrostu. Iso Whey Zero - to izolat białka serwatkowego o wysokiej czystości, który wchłania się niezwykle szybko i łatwo, wolny od wszelkich zbędnych składników: nie zawiera glutenu, laktozy, dodanych tłuszczów trans ani cukru. Wysoka zawartość białka (88%) i niska zawartość węglowodanów sprawiają, że jest to idealny wybór dla sportowców pragnących zbudować ultra-odciążone mięśnie. Dodane aminokwasy sprzyjają szybkiej regeneracji i zmniejszają bolesność mięśni.
Podobnie jak wszystkie produkty Biotech USA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych, starannie dobranych składników.
Sposób użycia
Wymieszać 1 porcję (25 g) Iso Whey ZERO z 200 ml wody lub odtłuszczonego mleka. Przyjmować z posiłkiem, aby zwiększyć wchłanianie białka.