Beautiful Chocolate to piękno od wewnątrz z witaminą C z organicznej aceroli, wszystkimi witaminami z grupy B oraz cynkiem.
Beautiful Chocolate zawiera odżywcze witaminy i minerały pochodzące z naturalnych składników, a mianowicie B-complex (wszystkie witaminy z grupy B plus biotyna), witaminę C i cynk.
Kolagen morski w proszku z acerolą, kiełkami gryki i nieaktywnymi drożdżami, które razem dostarczają witamin i minerałów (stan odżywienia).
W wiaderku 250 g – 25 porcji.
Suplement diety.
Zawiera substancje słodzące.
Zalecana dzienna dawka: 10 gramów – co odpowiada 1 łyżce stołowej.
Zawartość w dziennej dawce:
tiamina (B1), 1.10 mg, 100% RI
ryboflawina (B2), 1.40 mg, 100% RI
niacyna (B3), 16.00 mg, 100% RI
kwas pantotenowy (B5), 6.00 mg, 100% RI
pirydoksyna (B6), 1.40 mg., 100% RI
biotyna (B8), 50.00 mcg., 100% RI
kwas foliowy (B9), 200.00 mcg., 100% RI
kobalamina (B12), 2.50 mcg, 100% RI
witamina C, 80 mg, 100% RI
cynk, 2.7 mg, 27%
Peptydy kolagenu morskiego 5.73 g
Białko kolagenu morskiego 5.27 g
Białko z innych źródeł 0.84 g
Białko ogólne 6.11 g
Sposób użycia
Wymieszaj 1 łyżkę (10 g) w 2.5 dl zimnej lub ciepłej wody, mleka, mleka roślinnego itp. Można go również dodawać do koktajli, jogurtów, płatków śniadaniowych itp.
Suplementy diety nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Produkt należy zużyć w ciągu 3 miesięcy po otwarciu.
Kolagen ma wielkość cząsteczkową 1-2 kDa pod względem wchłaniania. kDa wskazuje, jak duże są cząsteczki po hydrolizie i wpływa na wchłanianie. Ważną kwestią dotyczącą kolagenu jest to, ile kilodaltonów ma cząsteczka, aby zapewnić dobre wchłanianie (powinna wynosić od 1 do 3 kilodaltonów).
Przechowywać w suchym miejscu oraz w temperaturze pokojowej. Termin ważności wynosi 36 miesięcy od daty produkcji (właściwe przechowywanie).
Składniki: 65% peptydów kolagenu morskiego o masie 1-2 kilo daltonów (peptydy kolagenowe Pangasius Hypophtalmus), kakao w proszku (Theobroma cacao L.), acerola* (Malpighia glabra L.), nieaktywne drożdże (Saccharomyces cerevisiae), naturalny aromat, substancje słodzące: glukozydy stewiolowe (Stevia rebaudiana Bertoni).
Surowce oznaczone * są organiczne.
Główny surowiec użyty do produkcji produktu nie pochodzi z UE.
Opakowanie wykonane jest z monoplastiku i jest jednym z najlepszych opakowań ze względu na nowe wymagania Duńskiej Agencji Ochrony Środowiska dotyczące odpowiedzialności producenta i warunków środowiskowych.