Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
Kompleks przedtreningowy OstroVit Pump Extreme 300 g Grejpfrut (5903246224306)
Gwarancja. Ustawa o ochronie praw konsumentów nie przewiduje zwrotu tego produktu odpowiedniej jakości.
OstroVit Pump Extreme to kompleksowy suplement diety, który zawiera aż 13 wartościowych składników, takich jak np. jabłczan L-cytruliny, L-arginina czy tauryna. To preparat dostępny w formie proszku, w trzech pysznych wariantach smakowych, który nie zawiera dodatku cukru. To produkt stworzony z myślą o sportowcach i osobach aktywnych fizycznie, którym zależy na uzupełnieniu diety w cenne związki.
Jabłczan L-cytruliny - połączenie cytruliny, czyli organicznego związku chemicznego z grupy aminokwasów, z kwasem jabłkowym w jedną molekułę. To związek, który wyróżnia się wysoką stabilnością chemiczną i świetną rozpuszczalnością.
A-AKG - alfa-ketoglutaran L-argininy - związek chemiczny, który stanowi kombinację dwóch substancji, takich jak L-arginina i kwas glutarowy. Kwas glutarowy to produkt cyklu Krebsa, który stanowi końcowy etap metabolizmu organizmów tlenowych, z kolei L-arginina to aminokwas białkowy, który uznawany jest za substrat niezbędny do produkcji kreatyny i tlenku azotu (NO).
L-arginina - aminokwas, który w pewnym stopniu może być wytwarzany w ludzkim organizmie, jednak L-argininę można znaleźć również w orzechach i nasionach, mięsie, owocach morza, a także pełnoziarnistych produktach zbożowych.
Beta-alanina - pochodna alfa-alaniny, organiczny związek chemiczny, który stanowi prekursor syntezy karnozyny.
Tauryna - aminokwas niebiałkowy, który można znaleźć m.in. w rybach, owocach morza, suszonych wodorostach czy mięsie, a także w formie suplementów diety.
Ekstrakt z korzenia buraka DER 4:1 - ekstrakt z rośliny z rodziny szarłatowatych, która jest szeroko rozpowszechniona na niemal całym świecie. To związek, który stanowi źródło witamin, składników mineralnych i cennych substancji.
L-tyrozyna - aminokwas białkowy, substancja, która może być naturalnie wytwarzana w ludzkim organizmie z innego aminokwasu, jakim jest fenyloalanina. Tyrozynę może znaleźć również w produktach wysokobiałkowych, takich jak mięso, ryby i suche nasiona roślin strączkowych.
Kofeina - organiczny związek chemiczny z grupy alkaloidów purynowych. W preparacie OstroVit wykorzystano kofeinę bezwodną, która stanowi skoncentrowany związek, co pozytywnie wpływa na skuteczność i jakość suplementacji.
Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC) - ekstrakt z pestek owoców z rodziny winoroślowatych, które zawierają, zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC) o antyoksydacyjnych właściwościach.
Ekstrakt z owoców czarnego pieprzu - ekstrakt z owoców rośliny z rodziny pieprzowatych, który jest standaryzowany na 95% piperyny, czyli zawartość organicznego związku chemicznego, będącego alkaloidem występującym w wierzchniej warstwie owoców pieprzu czarnego.
Witamina C - witamina rozpuszczalna w wodzie, którą można znaleźć w świeżych warzywach i owocach, m.in. w czarnej porzeczce, truskawkach, kiwi, a także w papryce, brukselce czy kapuście.
Magnez - pierwiastek chemiczny o symbolu Mg, który występuje m.in. w zbożowych produktach pełnoziarnistych, suchych nasionach roślin strączkowych, a także orzechach i zielonych warzywach liściastych.
Witamina B6 - pirydoksyna - składnik rozpuszczalny w wodzie, należący do witamin z grupy B. Związek znaleźć można przede wszystkim w pełnoziarnistych produktach zbożowych, a także w podrobach i suchych nasionach roślin strączkowych.
Witamina C pomaga we właściwej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, skóry i zębów i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Magnez wspiera właściwą pracę układu nerwowego i mięśni, a witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży (zawartość kofeiny 200 mg w 1 porcji).
Produkt wykazuje silne właściwości higroskopijne (silnie pochłania wilgoć). Tworzenie się zbryleń bądź jednolitej (zbitej) konsystencji nie jest oznaką utraty właściwości produktu. W takim przypadku należy rozdrobnić produkt na nowo.