Yango ImmunoSystem+ to 10 składników dla naturalnego wsparcia odpowiedzi immunologicznej organizmu.
- M-Gard jest oczyszczonym bioaktywnym beta-glukanem, który naturalnie występuje w ścianach komórkowych drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae. Otrzymywany jest za pomocą procesu ekstrakcji, która odbywa się bez uszkodzeń struktury chemicznej, co ma kluczowe znaczenie dla bioaktywności. Produkty zawierające beta-glukan zaliczane są do tzw. żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która oprócz efektu odżywczego wywiera korzystny wpływ na organizm i samopoczucie lub zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób. Ze względu na udowodnione właściwości czynnościowe beta-glukan stosowany jest nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również w kosmetycznym i farmaceutycznym.
- Colostrum, lub inaczej siara jest pierwszym pokarmem każdego ssaka. Dostarcza noworodkom nie tylko niezbędnych substancji odżywczych, ale także związków immunologicznie aktywnych.
- Oliwka europejska zawiera silne przeciwutleniacze, chroniące przed wolnymi rodnikami, a także zwiększa odporność fizjologiczną organizmu.
- Kurkuma zawiera kurkuminoidy (w tym kurkuminę), ograniczające stany zapalne w organizmie i usprawniające pracę przewodu pokarmowego. Przyczynia się ona również do utrzymania prawidłowych właściwości przeciwutleniających i wspiera odporność.
- Mumio to naturalna substancja biologiczna pochodząca z Himalajów. Ma znaczące właściwości przeciwutleniające i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
- Traganek zawiera w sobie dużą dawkę polisacharydów, które w organizmie stymulują krwinki białe, odpowiedzialne za działanie układu odpornościowego. Polisacharydy łączą się z tymi komórkami, wywołując ich namnażanie, dzięki temu zwiększa się zdolność organizmu do zwalczania infekcji.
- Jeżówka purpurowa jest byliną, porasta prerie, pustkowia i lasy południowo-wschodniej części Ameryki Północnej. Najbardziej znaną cechą rośliny jest wzmacnianie układu immunologicznego, co przypisuje się jej kwiatom.
- Piperyna występuje w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu, od wieków stosowanego w ludowych tradycjach Chin i Indii jako czynnik zwiększający odporność i środek na problemy układu trawiennego. Współczesne badania potwierdzają także jego działanie przeciwutleniające.
- Cynk to pierwiastek niezbędny do utrzymania homeostazy całego organizmu. Odgrywa rolę m.in. w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
- Selen jest ważnym elementem licznych szlaków metabolicznych. Jego niedobór może poważnie zakłócić równowagę organizmu, w tym odporność i płodność. Selen przyczynia się także do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, w trakcie lub po posiłku.
Skład: beta-1,3/1,6-D-glukan z drożdży piekarskich M-GARD Saccharomyces cerevisiae, ekstrakt z colostrum wołowego (z mleka) standaryzowany na zawartość min. 60% protein (w tym immunoglobiny min. 40%), ekstrakt z liści oliwki europejskiej (Olea europaea) standaryzowany na zawartość min. 40% oleuropeiny, ekstrakt z kurkumy (Curcuma longa) standaryzowany na zawartość min. 95% kurkuminoidów, ekstrakt z mumio (shilajit) standaryzowany na zawartość min. 40% kwasów fulwowych, ekstrakt z traganka (Astragalus membranaceus) 10:1, ekstrakt z jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea) standaryzowany na min. 4% polifenoli, pikolinian cynku (cynk), L-selenometionina (selen), ekstrakt z czarnego pieprzu BioPerine (Piper nigrum) standaryzowany na zawartość min. 95% piperyny.
Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie).
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.