Przyjazny dla środowiska kolagen morski w proszku z organiczną acerolą o wysokiej zawartości witaminy C (spożywczej).
Białko pomaga zwiększyć masę mięśniową i utrzymać zdrowie mięśni i kości.
Witamina C przyczynia się do prawidłowego tworzenia kolagenu, który jest ważny dla prawidłowego funkcjonowania skóry, naczyń krwionośnych, chrząstek, kości, dziąseł oraz zmniejsza uczucie zmęczenia i przepracowania.
Suplement wspomaga prawidłowy metabolizm energetyczny, funkcjonowanie układu nerwowego, odpornościowego i chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
Przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego podczas i po intensywnym wysiłku fizycznym.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Najlepiej zużyć przed upływem daty ważności. Okres trwałości produktu wynosi 36 miesięcy od daty produkcji (pod warunkiem prawidłowego przechowywania).
Sposób użycia:
Wymieszać 1 łyżkę stołową (10 g) w szklance wody. Można również dodawać do smoothie, jogurtu, kaszy itp.
Składniki: Hydrolizowane peptydy kolagenu morskiego z ryb (1-2 kilodaltonów), acerola (liofilizowana)*. Aromatyzator: (kwas cytrynowy, maltodekstryna, aromatyzator, 7% owoców truskawki w proszku, 7% owoców brzoskwini w proszku, ekstrakt z czarnego bzu w proszku, kwas askorbinowy, ß-karoten w proszku (2%), tlenek magnezu). *Organiczny.
Wartość odżywcza na 100 g, na 10 g
Energia 1664 kJ (398 kcal), 166 kJ (40 kcal)
Tłuszcze 0,1 g, 0,01 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.1 g, 0.01 g
Węglowodany 16,9 g, 1,7 g
- w tym cukry 4,3 g, 0,4 g. Błonnik 1,7 g, 0,2 g.
Białko 71,5 g, 7,2 g
Sól 0,445 g, 0,045 g.
Witamina C 3534 mg (4418% RI), 353 mg (442% RI)
* RI: Referencyjna wartość spożycia.